Løgkompot, kan bruges som tilbehør til et ostebord; men jeg lavede den, fordi jeg prøvede at kopiere min favoritpizza fra restaurant FIAT.
Ingredienser ~ til et lille sylteglas
- 6 normalt store løg
- Noget smagsneutral olie til at stege løgene i. Det er vel ca. 3 spsk.
- 1dl. vand blandet med 1 dl. mørk balsamico eddike (mørk er sødere end lys, men kompotten bliver ikke så “pæn” som med lys balsamico)
- 3 spsk. sukker
Tid ~ 1 time
Deraf 45 min “simren” og så er der også tid til at ryde op.
Fremgangsmåde
Halver løgene og skær dem i tynde skirver. Svits løgene i olien til de er klare; de må ikke tage farve.
Hæld vand og balsamico ved og lad det simre i 45 min. Kig til det det løbende og hæld lidt vand ved, hvis det er ved at koge tørt. Når de 45 minutter er ved at være gået, smag på dem. De skal være helt udkogte. Hvis de er det, så reducer nu væsken, så meget som muligt – mens du hoder øje med det

Jeg ved ikke hvor lang tid det kan holde sig. Jeg laver bare den mængde, som jeg skal bruge. Men hvis du hælder den varme kompot på et skoldet patentglas, så kan det nok stå et par uger.