er det juletid igen, og vi finder vores æbleskive pande frem. Vi kan godt lide at hygge om at lave æbleskiver, så vi har købt en elektrisk æbleskive pande, som vi har til at stå på det bord, som vi sidder ved. Så kan der hygges, spises og laves æbleskiver samtidig. Det var jeg især glad for denne gang, fordi jeg kom til at bruge alt for meget mel, så jeg var nødt til at lave dobbelt portion. Tænk, hvis jeg bare skulle have stået i køkkenet og lave dem…men nej, nu var der bare dobbelt op på hygge.

- Reklame -

Æbleskivepande er fra OBH og kan købes her. Jeg reklamerer for det her, selvom jeg ikke selv handlet i forretningen, men den får gode anmeldelser på  Trustpilot. Jeg tror, at jeg købte vores i en fysisk forretning, da jeg faldt over den.

Ingredienser, ca. 50 stk.

  • 1 liter kærnemælk
  • 500 gr. mel
  • 3 æg delt i blommer og hvider
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 8 tsk. bagepulver, eller 2 tsk. natron. Hvis du bruger natron, så skal du tilberede æbleskiverne med det samme; dej med bagepulver kan du godt lade stå lidt i køleskabet. Her er en side, som forklarer forskellen på natron og bagepulver godt (synes jeg)
  • 5 spsk. sukker
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 1/3 tsk. slat
  • Skal af en usprøjtet citron. Det er kun det yderste af skallen, som du skal bruge. Dvs. det gule, det hvide er bittert. Det letteste er at bruge et rivejern og så rive det yderste af skallen af. Hvis du ikke har det, så bruge saften af den halve citron
  • Olie/smør eller “smør der kan sprøjtes” til æbleskivepnanden

Tid ~ 15 minutter plus hyggetid
Det tager ikke lang tid at “smide” denne dej sammen. Jeg laver dejen sammen min søn, så det tager selvfølgelig noget ekstra tid, men til gengæld er det desto mere sjovt. Det tager en del tid at lave æbleskiverne, men det er jo bare tid til at hygge.

Fremgangsmåde


Tag en røreskål og rør alle ingredienser (dog IKKE æggehviderne) sammen. Dejen skal være flydende og glat, ligesom en pandekagedej. Hvis du bruger natron, så rør først alle tørre indgredienser sammen, og tilsæt så de flydenden


Nu pisker du hviderne stive og vender den stive masse ned i dejen. Du skal vende dejen henover de stive hvider stille og roligt. Hvis du rører hviderne i, så fjerner du alt den luft, du netop har piske ind i hviderne. 

Tænd for vaffeljernet og varm det godt op. Som du kan se på billedet nedenunder lavede min lille dreng og jeg den første omgang i køkkenet. Min søn havde meget svært med at vente til jernet var helt varmt. 

Han er i øvrigt blevet lidt langhåret bagved 🙂


Når du skal til at lave æbleskiverne er det en god idé at fylde dejen i en stor sprøjtepose eller, som jeg har gjort det, i en lille kande, som er god at hælde af. Hvis du gerne vil have runde æbleskiver, er det nemlig vigtigt, at have styr på, hvor meget du fylder i “hullerne” ad gange. 

Du skal starte med at fylde hullet ca. 3/4.

Så lader du dejen sætte sig godt og vender æbleskiven med fx. en kødnål 90 grader.

Så fylder du op med dej og vender “låget” over resten af dejen.


Og så har du velsmagene og runde æbleskiver. 

 … så er det ved at være jul igen … 

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her