Hvid pizza?

Første gang jeg stødte på det udtryk, vidste jeg ikke var det var. Hvis du har det ligesom mig, så er en hvid pizza en pizza uden tomatsovs. Og hvis du nu tænker…det giver ikke mening….det kan ikke smage godt…ja, så tager du fejl.

- Reklame -

Nogle af de bedste pizzaer, som jeg har fået, er hvide. Jeg har spist en hos Gorms Pizza med kartofler og en hos FIAT med løgkompot og trøffelsalami. Jeg har med udgangspunkt i de respektive menukort forsøgt at “kopiere” disse pizzaer, og jeg synes, at jeg slap godt fra det. Den sidste pizza “opfandt” en af mine venner….så den har jeg kopieret af ham.

Det er faktisk de først pizzaer, som jeg tilberedte i min nye pizzaovn (se her)

Ingredienser til 3*3 pizzaer

 • 4 stk. mozaeralla (Alle tre)
 • 1 bagekaroffel (Gorms)
 • Trøffelolie (Gorms)
 • Frisk rosmarin (Gorms)
 • 1 lille rulle gedeost (Gorms)
 • 1 lille stykke taleggio (FIAT)
 • 1 pakke trøffelsalami (FIAT)
 • 2 håndfulde friske spinatblade (FIAT)
 • Løgkompot (se opskrift her) (FIAT)
 • 1 bundt grønne asparges (Den fra min ven)
 • Rødbeder – svarende til en bagekartoffel  (Den fra min ven)
 • 1-2 laksebøffer – afhænger af størrelsen (Den fra min ven)
 • Gorms Pizzadej til 9 pizzaer (se opskrift her). Det er nok min favorit til pizzaer, pizzaen bliver forholdsvis tynd og sprød. Men vælg din egen farvorit dej. Især pizzaen med trøffelsalami vil kunne have godt af en mere luftig dej.
Ingredientserne til pizzaen fra Gorms og FIAT

Tid ~ under en time
Det er der ikke så meget mere at sige til

Fremgangsmåde


Pizza med kartoffel, du skal bruge en gryde med kogendende vand. Skræl kartoflen og skær den i så tynde skiver som muligt. Jeg bruger et mandolinjern. Læg skiverne ned i det varme vand – vandet skal ikke blive ved med at koge, så sluk for blusset. Hvis du ikke lægger skiverne i vandet, bliver de kedelige. Og det kogende vand tilbereder dem lidt.

Rul nu din pizzadej ud og fordel kartoffelskiver jævnt over pizzaen, smulder en halv morzarella & 2-3 stykker (se billedet) gedeost henover, til sidst tager du noget frisk rosmarin og drysser ud over pizzaen. 

Nu bager du den og hælder godt med trøffelolien udover pizzaen, når den er klar.


Pizza med løgkompot og trøffelsalami, rul pizzadejen ud og fordel et tyndt og jævnt lag kompot udover dejen. Nu lægger du et par skiver salami på … ikke for lidt, men lad nu være med at overfylde pizzaen. Nu tager du 1/3-1/2 morzaralla og et godt stykke taleggio, smulderer / deler ostene og fordeler den over pizzaen. 

Bag pizzaen, lige så snart den kommer ud, drysser du spinat henoven (så spinatet når at få noget varme)

Og så skal der spinat på


Den – som jeg har kopieret af en ven, du skal igen bruge en gryde med kogende vand (tag den af blusset, den skal ikke blive ved med at koge). Skræl rødbederne og skær dem i tyde skiver; skiverne lægger du ned i gryden. Fjern skindet fra laksebøfferne, og skær den i nogle ikke alt for tykke stykker. Knæk den nederste del af de grønne asparges.

Rul dejen ud, fordel et lag rødberder på den, læg laksestykker på den, dryst asparges henover. Til sidst fordeler du en halv morzarella udover det hele. Nu er pizzaen klar til at blive bagt.

Det er et lidt ældre billede. Denne pizza blev bagt i min Morsø ovn.

  

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her