Bacon, hvad er bedre en bacon…måske engelsk bacon? Nah…”almindelig” bacon og engelsk bacon er gode på hver deres. Men hvad er forskellen egentlig? Engelsk bacon er meget mindre fedt, end det almindelige danske bacon. Engelsk bacon laves af kamsteg, mens det mere fede laves af ribbensteg. Derfor er det svært at svare på, hvad der bedst, eftersom det svarer til at sammenligne en kamsteg med en ribbensteg. Nogle gange er det mere fede bedst, andre gange det mindre. Det første, som jeg lavede med mit hjemmelavede engelske bacon var en BLT sandwich. Salat og tomater fra haven, hjemmelavet mayo med æg fra egne høns og hjemmelavet engelsk bacon…som jeg synes er bedst i en BLT sandwich…men alt er jo smag og behag.

Du laver engelsk bacon på samme måde, som om du laver “almindelig” bacon på. Det kan du læse om her,  så jeg beskriver det derfor ikke så detaljeret her. 

- Reklame -

Nå, men lad os komme i gang…denne gang med engelsk bacon

Også denne gang lavede jeg 3 forskellige slags bacon. Jeg brugte samme krydderier / sukker, som da jeg lavede den mere danske udgave. Jeg øgede dog andelen af salt til 3% af kødets vægt.

En anden forskel er, at jeg lavede den i min nye rygeovn – en pellet smoker Yoder YS640S. Jeg skrive et særskilt indlæg om den, men ovnen er fantastisk, det er bare at sætte temperaturen, sætte stegetermometeret i, og så vente på at kødet bliver  færdigt. Jeg var faktisk på date med min kæreste (vores søn sov i en forlænget barnevogn) samtidig med at jeg lavede bacon. Da kødet havde nået den rette temperatur, slukkede jeg for grillen / ovnen fra restauranten via telefoen. Nå ja, jeg fik selvfølgelig også en alarm på telefonen om, at kødet var færdig…ellers havde jeg glemt det, da jeg havde ikke kunne have andet en øjne for min dejlige smukke kæreste.

Ingredienser
Kamsteg, min vejede 3 kg. Men jeg valgte denne gang af skære huden bort. Den var meget tyk, og kommer ikke til at gøre noget godt for det edenlig bacon. Den kommer blot til at være sej. Bortset fra det, trænger salt / krydderierne også bedre ind i kødet, når huden er fjernet.   Når du skærer huden fra, så fjern så lidt af fedtet som muligt. Det skal helst blive på “bacon”et. Du kan i øvrigt bruge huden til at lave flæskesvær (se her

Krydderier, her brugte jeg salt, ahornsirup, peber, brun farin, allehånde og enebær

Fremgangsmåde

Stegen skar jeg så i 3 for så vidt muligt lige store dele og vakuum pakkede dem med følgende kryderier. 
1) 890 gram kød, 30 gram salt (jeg runde op), 45 gram ahornsirup
2) 860 gram kød, 26 gram salt, 26 gram brun farin
3) 870 gram kød, 26 gram salt, 2 gram allehånde, 5 enebær, 5 pebberkorn

Mine stege var 6-8 cm. tykke, så de fik lov til at ligge i salt / krydderierne  i 11 dage (jo tykkere jo længere tid). Husk at vende vakuumpakkerne hver 1-2 dage. 

Efter de 11 dage skyllede jeg stegene grundigt i vand og tørrede dem godt. De skal så ligge og tørre i køleskabet i et døgns tid. Hvorefter du  varmryger dem ved 110 grader til de har en kernetemperatur på 65 grader. Det tager ca. 3 timer.

Efter 24 timer i køleskabet

Denne gang brugte jeg ikke min pålægsmaskine til at skære kødet i skiver. Jeg synes, at engelsk bacon godt må være lidt tykkere, så jeg skar skiverne i hånden … det går hurtigere. 

Så starter rygningen
Færdig

MumS … hvilket bacon blev bedst?

Bacon med ahornsirup smagte mildt med en let sødme, det med brun farin har en mere karamelagtig smag, og det sidste smagte meget af allehånde. Kæresten foretræk smagen af bacon, mens jeg var mest til ahornsirup…men de var alle gode. Når du steget bacon’et så husk, at det ikke er så fedt. Der er nok fedt på til at det kan steges uden at du tilføjer mere, men du skal starte med at stege det ved forholdvis lav temperatur.

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her