Nederlag Når jeg køber noget, som jeg lige så godt selv kan lave, så føler jeg det, som et nederlag…jeg føler, at jeg både er doven og dum (fordi det jeg laver, smager bedre end det der kan købes). Og dette gælder i høj grad agurkesalat.

Agurkesalat er simpelthen så let at lave, at der faktisk ikke er nogen undskyldning. Til når det skal gå ekstra hurtigt, har jeg altid en flaske sukkersirup (se opskrift her) til at stå i køleskabet, og så er det bare et spørgsmål om at skære nogle argurker, blande sirup &, eddike og så får det hele en tur i min vakuumpakker (se her). Men, men, men…man kan egentlig også bare lave en ordentlig spand agurkesalat og have det til at stå i køleskabet. Jeg bruger ikke konserveringsmiddel, og når jeg bruger friske urter, så skolder jeg dem, på den måde kan agurkesalaten 1 måned i et lukket patentglas (jeg har også haft den til at stå længere).

Jeg har set opskrifter, hvor der tilføjes forskellige krydderier. Personlig er jeg mest til at “holde det enkelt” (dvs. ingen krydderier); en gang imellem kan jeg dog godt lide at tilføje dild, men smagen af dild passer altså ikke lige godt til at alt. Jeg undrede mig fx over, hvorfor min hjemmelavede burger og hot dog smagte underlig, da det slog mig, at det var dilden.

Jeg har også set opskrifter, hvor man først skal lægge agurkeskiverne i salt. Jeg har aldrig selv prøvet, da jeg tror, at de bliver for salte, men primært, fordi jeg ikke kan se formålet med det, og jeg er sikker på, at jeg (ud over at de måske er blevet for salte) kan smage forskel.

Jo længere du venter med at spise agurkerne, jo blødere bliver de. Det “korteste” som jeg har ventet er 2 timer…her havde agurkerne fortsat lidt bid, og jeg synes ikke, at de skulle have haft mindre tid.

Ingredienser, til et glas på 6 dl. 

  • 1 agurk
  • 2 dl. eddike og 1 dl. sukkersirup (se opskriften her)
  • Evt. 2 tsk. (tørret) dild eller 3-5 “kviste” friske. Dem skal du skylde grundig (og skold dem eventuel). Du kan også overveje at  tilføje en tsk. peberkorn, 2 laurbærblade og 5 enebær…men det er smag og behag.

Tid ~ 10 min 
Og det er inkl. opvask 🙂

Udstyr
Mandolinjern eller en god kniv og henkogningsglas 

Fremgangsmåde


Hvis du ikke  har forberedt sukkersiprupen, så start med det. Du skal bruge 0,5 dl vand og 150 gram sukker. Bring vandet til at koge og opløs sukkeret i det (sluk for blusset). Hæld så 2 del. eddike til og evt. dilden. 


Skyl agurken og skær dem i tynde skiver. Jeg sætter mid mandolinjern på 2 mm. og synes, at det er mest “sjovt” med den rillede” klinge. Når jeg bruger den ikke “rillede” klinge, så skærer jeg dem tyndere 1,5 mm.


Skold dit henkogningsglas. Det er en god ide, først at skylde dem i varmt vand (altså ikke kogende) for at varme glasset lidt op, så det ikke går i stykker, når du skolder det. Kog sukker / eddike lagen op samtidig med, at du lægger agurkeskiverne i lag ned i glasset, og til sidst hælder du så lagen henover skiverne. Agurkeskiverne skal være helt dækkede, hvis de ikke ikke er det, så tilsæt mere eddike (direkte i glasset). Skynd dig at lukke glasset mens lagen er varm, så der dannes et undertryk i glasset – det konserverer agurkerne.

Jeg synes, at du mindst skal lade salaten trække i 2 timer.

Det giver ikke mening…ikke at lave det selv

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her