Pasta? Ja, titlen er misvisende. Der er ikke tale om egentlig pasta, men om et alternativ til pasta. Og hvad er der nu galt med pasta?…svaret er ikke noget overhovedet. Men, hvis du har lyst til et alternativ til kulhydrater, og hvis du har lyst til at spise flere grønsager, så er det faktisk et virkelig godt bud. Og hvad er der nu galt med kulhydrater?…svaret er ikke noget overhovedet. Men, jeg har vejet 30-40 kg. mere en gang, og jeg var nødt til at fokusere meget på, hvad og hvor meget jeg spiste, så for sådan en som mig (den gang) var for mange kulhydrater ikke gode. 

Udstyr, du kommer ikke uden om en spiralizer. Det er en maskine, som kan skære grønsager på en bestemt måde, nemlig i spiraler / strimler.

Min spiralizer er af mærket Lurch, men der findes mange forskellige af slagsen

Ingredientser, hvilke grønsager kan man så bruge? Jeg har udelukkende brugt gulerødder og zucchini; du kan sikkert også bruge fx. rødbeder, men jeg kan ikke overskue tanken om, hvor rødt alting bliver / hvor meget det sviner. Hvis du holder dig til gulerødder og zucchini, så er det virkelig ikke nogen sag at gøre rent efterfølgende.

Fremgangsmåde, forbered din pastasovs eller hvad du har lyst til at spise til; og gå sp (samtidig med det) i gang med at lave grønsagspastaen. Det er svært at beskrive, hvordan man gør, og det afhænger meget af din spiralizer. Men nedenstående billeder – tror jeg – siger mere end så mange ord.

Tilberedningen, skal du være meget omhyggeligt med. Grønsager skal kun blancheres i kort tid og skal have bid. Hvis de får for meget, så er det bare en gang blødt mos. Vandet skal koge, så dybber du først gulerøderne i vandet, og lader dem blive i vandet i 1,5-2 minutter. Vandet holder op med at koge (da gulerøderne jo er kolde), men lad bludset være tændt, og de 1,5-2 minutter tager højde for det. Zucchinenskal have ca 1 minut. Men både for begge dele gælder, tag løbende en op og smag.

Det er underligt – og måske er det Bare mig –  men det at grønsagerne er formet anderledes, og du spiser dem som pasta, gør faktisk at du ikke savner “rigtig” pasta

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her