Det er faktisk første gang, at jeg bruger mit rotisseri til at lave kylling. Jeg plejer at lave dem “på dåse”. Men det er helt sikker ikke sidste gang, jeg synes, at kyllingen bliver meget mere sprød.

Jeg har en Weber grill, du kan købe et rotisserie til Weber og til andre her hos KitchenOne. (Bemærk, at det er et reklamelink for et sted, hvor jeg selv ville handle)

- Reklame -

Ingredienser

  • Jeg lavede 2 stk. kylling, nu hvor jeg er i gang. Jeg kan varmt anbefale dem fra Løgismose (Netto). Det er efterhånden den eneste kylling, som jeg synes er værd at spise. Man kan smage, at de har haft det godt. Den eneste ulempe er, at de ikke er danske. Det er ikke fordi jeg er fanatisk om, at det hele skal være dansk, men jeg synes bare, at det er forkert (læs ikke så godt for miljøet) at transportere fødevarer fra – i det her tilfælde Frankrig – når man også kan få dem herhjemme. Så jeg må på jagt efter et godt dansk økologisk alternativt.
  • 2-3 spiseskeer smør

Tid ~ 1,5 time
Du skal bruge en halv time på forberedelsen

Fremgangsmåde


Start med at tænde for din grill i god tid og få den til at holde 200 grader. Min svingede ml. 190-220.


Tjek nu kyllingen indvending og skyl / rens den (for blod m.m) Det var ikke nødvendigt med mine.  Jeg synes, at kyllig hurtigt bliver tør. Så jeg er begyndt at fylde lidt smør mellem brystet og skindet. Brug en spiseske og vend den ned af og kør den ind under skindet (ved brystet) fra mellem lårene.. Kør skeen rund under skindet over hele brystet, så du løsner skindet. Nu putter du smør mellem skindet & bryst og maser det ud / fordeler det. Du skal være forsigtig med begge dele, så du ikke ødelægger skindet.

Inden du putter smørret ind under skindet, kan du også rive lidt usprøjtet citronskal ned i smøret og eller drysse lidt timian ned i smørret. Men lad være med at krydre for meget, da brystet  hurtigt tager meget smag.


Stik nu spydet igennem kyllingen. Der er en åbning ved halsen og “numsen” på kyllingen, så spydet burde køre let igennem. Sørg for at “gaflerne” stikker ind i kyllingen, så det sidder fast.
Du skal også binde lårene sammen. Lårene kommer til at falde ned af, så du skal binde dem sammen ved at trække snoret under spydet, så spydet holder snoren og dermed lårene. Det lærte jeg af erfaring…så på billedet er det vist forkert, snoren er over spydet, og den skal – som sagt – under det.

Nu skal kyllingen på grillen og have ca. 60 minutter ved 200 grader. Kernetemperaturen skal være 75 grader (ikke mindre), men den skal heller ikke have for meget. Min kom over 80 og så var den desværre lidt tør. Så hold øje. De 60 minutter er sådan ca. Du skal måle temperaturen ved det tykkeste sted. Jeg måler både i bryst og ved lårene, men du skal ikke ramme knogler og heller ikke stikke igennem .

Husk også at gøre ordentlig rent efter dig, så du ikke har kyllingesaft til at ligge på skærebrætter, i klude osv.

En virkelig god kylling med SPrødt skind

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her