For

 meget grej…kan man have for meget grej? Jeg er ret vild med grej og gadgets, men jeg må erkende, at det er sket, at jeg har købt noget, som jeg aldrig har fået brugt…det er dumt.

- Reklame -

grej, som du burde have, når du bager

Bemærk, at med mindre andet er oplyst, så er alle link i denne artikel reklamelink, dvs. at jeg får en del af salget, når du handler i forretningen efter at have klikket på linket. 

Når du læser i diverse bagebøger, så kan man jo købe sig fattig, så her er min liste over grej, som jeg ikke kan undvære længere, når jeg bager….og nej, listen er ikke så lang.

En røremaskine, jeg får de bedste resultater, når jeg ælter dejen i en røremaskine. Jeg kan ikke undvære min. Jeg har gjort mig nogle tanker om røremaskiner her.

En hævekasse, som passer i dit køleskab. Der følger et låg med til Ankarsrum’s røreskål, så dejen kan hæve i skålen. Skålen er stor og i lang tid flyttede jeg rundt på mad og hylder i køleskabet for at gøre plads til skålen – det var træls, og gør det unødvendigt bøvlet. Jeg købte derfor en kasse, som passer ind på en hylde i køleskabet. Og det er ikke et “nice to have”, jeg vil ikke kunne undvære den længere. Jeg valgte at købe en gennemsigtig kasse, så kan man jo se dejen uden at åbne låget. Det er 100% unødvendigt, du skal alligevel åbne kassen for at se til dejen. Jeg var meget i tvivl om, hvor stor en kasse jeg skulle købe … den skulle jo ikke være for lille. Min er på 5,9 liter (32,5 x 26,5 x 10 cm) – den er jeg godt tilfreds med. Den kunne godt have være en anelse højere, så i dag ville jeg nok købe denne hos Bagebixen (30*40*12 cm) – dette er ikke et reklamelink og jeg har ikke handlet i forretningen; men de får gode anmeldelser på Trustpilot. Og tro mig, den behøver ikke at være større til hjemmebrug – jeg kan have dej til 2 store brød i min; men lad være med at købe en der er mindre / lavere end 10/12 cm.

Hævekurv, der findes forskellige slags hævekurve – og du kan selvfølgelig købe forskellige former og størrelser; men jeg kan nøjes med en slags. Jeg har 2 stk. ovale 30*14 fra Gourmetshoppen – se her. Jeg købte 2, da jeg ofte laver 2 brød ad gangen;  jeg kan godt lide at brød er ovale og ikke runde, og så er de tilpas store til større brød – jeg kan ikke se nogen grund til at købe mindre eller i andre former. Jeg er i øvrigt meget tilfreds med kvaliteten af kurvene fra Gourmetshoppen.com

En snittekniv, jeg startede med at bruge mine køkkenknive. Selvom jeg har ret gode knive, synes det ikke at være helt perfekt. Jeg købte så et par barberblade hos Matas, og brugte en korkprop som holder og en prop som “låg” … se her (du skal lidt ned i artiklen). Det er jeg rigtig glad for, men jeg synes, at bladet hurtigt bliver sløv, og jeg mistænker, at det er fordi de skærer i proppen. En af mine favorit You Tuber (Marcel Paa) anbefaler denne (det er ikke et reklamelink), og bruger den ofte i sine videoer; men det får jeg ikke rigtig til at spille…så jeg fortsætter med barberblade. Jeg har dog lige bestilt denne hos Bagetid – hvis denne engangskniv ikke bliver sløv hurtigt, så er det et godt bud. Jeg har ikke forsøgt mig med knive hvor bladet er let bøjet … jeg kan ikke rigtig se pointen.

Hørklæde, hvis du skal bage baguettes, så kan du ikke undvære et hørklæde. Jeg har dette fra Bagetid.dk. Til at starte med synes jeg, at de var lidt for små – men jeg er sidenhen blevet rigtig glad for størrelsen og bestilte et ekstra et. Den dag i dag ville jeg nok bestille dette hos Gourmetshoppen – jeg har ikke selv prøvet det, men størrelsen synes bedre sådan “all round”. Lad være med at købe en baguette bageform – du ved, sådan en med huller. Jeg har en, og jeg har aldrig brugt den med succes. Den er ikke godt til at hæve dejen i og dejen kan sidde fast i hullerne, når du bager baguetterne. Det er i hvert fald min erfaring. 

Afkølingsrist, du kan sikkert på en eller anden måde bruge noget, som du har. Jeg har brugt risten til oven i et stykke tid og sørget for, at den hvilede på noget i siderne, så der var luft under den, men det er nu noget bøvlet. Så få fat i fx denne her.

En gryde, pizzasten eller bageståljeg har ikke prøvet at bruge et bagestål – så jeg kan ikke rigtig sammenligne. Men når jeg sammenligner resultater fra bagning af brød på / i ovnens bradepande, pizzasten og en gryde, så får jeg det bedste resultat i en gryde – jeg har skrevet om det her. Jeg kan ikke bruge gryden når jeg bager baguettes, og har overvejet at købe et bagestål udelukkende til det formel … men jeg kommer ikke til at gøre det – det vejer / fylder og det er for meget af det gode. 

grej – du kommer langt med lidt, men ikke helt i mål med ingenting

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her