pudsigt som forskellige lande får noget forskelligt ud af de samme råvarer og i dette tilfælde nærmest den samme opskrift.  Min famile på min fars side er tysk. Mine tyske bedsteforældre voksede op med tysk husmandskost, og min farmor lavede nogle fantastiske benløse fugle med “Kartoffelklöße”. Hendes opskriften på disse kartoffelklumper (jeg mangler en god oversættelse) er faktisk den samme som til gnocchi, bortset fra at den italienske version er meget mindre og spises med noget lettere tilbehør, mens den tyske udgave er på størrelse med en kartoffel og spises med brun sovs og noget kød til. 

Gnocchi med salviesmør er en forholdsvis tung og fed ret, så jeg anbefaler en salat til. Vi fik en salat af pinjekerne (som lige bliver ristet på en pande) med tomater, noget blandet salat og gedeost til.  Vi var kun 4,5 (der var 2 stk. børn på 2-3 år og 4 voksne) … så der var rester, som vi spiste med tomatsovs med masser af basilikum dagen efter. Det er også godt og en lettere udgave.

Tid ~ 1 timer

Kartoflerne skal jo koge, og det tager noget tid at lave dejen og forme gnocchi’erne. Jeg plejer gerne at koge kartoflerne dagen før. Så er det klaret og de er lettere at skrælle, når de er kolde.

Ingredienser, som hovedret til 6

  • 1 kg kartofler
  • 1 æg
  • 1 tsk. salt
  • 300 gr. hvedemel og noget ekstra til at drysse 
  • en pakke parmesan
  • en stror håndfuld salvie og 1 pakke smør

Fremgangsmåde


Kog kartoflerne med skræl (jeg tror, at de bliver mindre vandene). Af samme grund bør du lade dem dampe / køle godt af. Mos dem som…ja til mos. Når du har sat kartoflerne over, så smelt smørret og hak salvien fin. Kom den hakkede salvie til det smeltede smør og lad det simre, indtil du skal bruge det.


Hæld så melet over mosen, saltet og ægget og ældt det til en dej. Dejen skal være lidt klægt, fast men give sige når man trykker en finger ned i den. Altså ligesom en helt almindelig dej.


Bringe en stor gryde med vand i kog. Drys mel ud på bordet og tag noget af dejen og rul det til en “slange”, der ca. er 1,5 cm i diameter (lad nu være med at stå med et målebånd). Skær slangen så ud i ca. 3 cm lange stykke. Når du har en god portion, så læg en del af dem i kogende vand. Lad være med at koge for mange ad gang – det bliver ikke godt. De skal hver især kunne “svømme”. Når der kommer til overfladen, er de færdig. Fisk dem op med en hulske.


Anret løbene i takt med at du laver flere gnocchi. Læg ca. 10-15 stk. på en tallerken, hæld salviesovs over portionen og riv rigelig parmesan henhover.

When less is more…

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her