Første … dette er min første madplan. Jeg har virkelig set frem til at offentliggøre den, eftersom manglen af (for mig) brugbare madplaner var grundlaget for denne blog. Min første plan bærer præg af, at jeg netop har fået en ny blender. Det er en blender med suppefunktion, som gør tilberedningen af supper meget enkelt, da den både blender og samtidig varmer suppen (på gr. af den høje hastighed den blender med). Man kan selvfølgelig også lave retterne uden en sådan blender. Så skal man blot koge ingredienserne møre og bruge en almindelig (stav)blender. Opskrifterne varierer lidt ift. hvor mange portioner der er. I min lille familie er vi 2 voksne og vores lille søn på 2. Hvis der er noget tilovers, så frys resten ned. Nå, hvad står menuen så på?
Indkøbslite
Klik her for at åbne indkøbslisten til alle retter som PDF.
I opskrifterne bliver der brugt ca. en liter hønsefond og kylling. Du kan enten lave fonden fra bunden (du vil også på den måde få det hønsekød, som du skal bruge – se opskrift her) eller du kan købe 3 stk. kyllingebryst og en købefond. I så fald, synes jeg, at du skal koge brysterne færdige i købefonden. Jeg bagte også selv det lyse brød, hvoraf der skal bruges en tyk skive. Opskriften kan du finde her. I indkøbslisten antager jeg, at du ikke selv laver fonden og heller ikke bager brødet.
F orberedelse er vigtigt. Der er ikke meget tid at give af, når man kommer hjem fra arbejde. Så forbered så meget af maden dagen(e) forinden og i weekenden. Her er et par tips til, hvordan jeg fik madplanen til at hænge sammen.
Indkøb, fond, sylte og dej til brødet
Det lyder af mere end det er. Du skal sørge at få handlet ind – det er nok det værste, men det kan jo faktisk gøres online. Du skal forberede fonden, og så skal du lave dejen til brødet, så den kan hæve til søndag morgen. Kyllingen plukker du, og både kylling og 2/3 af fonden fryses ned (i portioner af af 300 ml.) Hvis du vil smage de råmarinerede æbler til stegtflæsk og ikke har en kammervakuum-pakker, så skal du også lave dem i dag.
Friskbagt brød og form kødbollerne
Om morgenen står du lidt tidligere op og sætter brødet i ovnen. Så er der friskbagt brød til morgenmad 🙂 Til suppen har du brug for bagte løg og hvidløg, sæt dem i ovnen sammen med brødet. Du forbereder også kødbollerne, som du skal bruge til tomatsuppen om mandagen. Hvis du laver dem sous vide er det vigtigt, da de skal nå at fryse.
En lille praktisk ting
Tag 300 ml. fond ud af fryseren.
Endnu en lille praktisk ting
Tag de sidste 300 ml. af fonden ud af fryseren og kyllingekødet.
Så meget, som du gider
Forbered så meget af smørrebrødet, som du gider. Steg fx de ristede løg, kog kartoflerne og rør evt. hønsesalaten sammen.