Første … dette er min første madplan.  Jeg har virkelig set frem til at offentliggøre den, eftersom manglen af (for mig) brugbare madplaner var grundlaget for denne blog. Min første plan bærer præg af, at jeg netop har fået en ny blender. Det er en blender med suppefunktion, som gør tilberedningen af supper meget enkelt, da den både blender og samtidig varmer suppen (på gr. af den høje hastighed den blender med). Man kan selvfølgelig også lave retterne uden en sådan blender. Så skal man blot koge ingredienserne møre og bruge en almindelig (stav)blender. Opskrifterne varierer lidt ift. hvor mange portioner der er. I min lille familie er vi 2 voksne og vores lille søn på 2. Hvis der er noget tilovers, så frys resten ned. Nå, hvad står menuen så på?

Mandag

Tomatsuppe med italiensk kødbolle

Tirsdag

Bagt blomkål med fisk

Onsdag

Blomkålssuppe med kammuslinger

Torsdag

Stegt flæsk med persillesovs og råsyltet æble

Fredag

Fordansket Tom Kha Gai suppe

Lørdag

Smørrebrød

F orberedelse er vigtigt. Der er ikke meget tid at give af, når man kommer hjem fra arbejde. Så forbered så meget af maden dagen(e) forinden og i weekenden. Her er et par tips til, hvordan jeg fik madplanen til at hænge sammen.

Lør

Indkøb, fond, sylte og dej til brødet

Det lyder af mere end det er. Du skal sørge at få handlet ind – det er nok det værste, men det kan jo faktisk gøres online. Du skal forberede fonden, og så skal du lave dejen til brødet, så den kan hæve til søndag morgen. Kyllingen plukker du, og både kylling og 2/3 af fonden fryses ned (i portioner af af 300 ml.) Hvis du vil smage de råmarinerede æbler til stegtflæsk og ikke har en kammervakuum-pakker, så skal du også lave dem i dag.

Søn

Friskbagt brød og form kødbollerne

Om morgenen står du lidt tidligere op og sætter brødet i ovnen. Så er der friskbagt brød til morgenmad 🙂 Til suppen har du brug for bagte løg og hvidløg, sæt dem i ovnen sammen med brødet. Du forbereder også kødbollerne, som du skal bruge til tomatsuppen om mandagen. Hvis du laver dem sous vide er det vigtigt, da de skal nå at fryse.

Tir

En lille praktisk ting

Tag 300 ml. fond ud af fryseren.

Tor

Endnu en lille praktisk ting

Tag de sidste 300 ml. af fonden ud af fryseren og kyllingekødet.

Fre

Så meget, som du gider

Forbered så meget af smørrebrødet, som du gider. Steg fx de ristede løg, kog kartoflerne og rør evt. hønsesalaten sammen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her