Grønsager, jeg er blevet mere og mere glad for grønsager her på det sidste. Jeg har faktisk helt uopfordret taget initiativ til kødfri-aftensmad. Jeg ved ikke, hvordan det kan være, men det er vel gået op for mig, at det faktisk smager rigtig godt. Og jeg skriver det ikke for sjovt…jeg var på noget netdating for at finde min dejlige kæreste og moderen til vores søn. I min profil skrev jeg, at jeg ikke vidste så meget om den pigen, som jeg ledte efter, andet end at hun IKKE var vegetar. Det var ret politisk ukorrekt, fik jeg at vide et par gange. Der var en som skrev til mig, ret så forarget, hvad der er i vejen med ikke at spise kød? Og at jeg afskærer mig fea ret så mange piger…jeg svarede hende, at det er sådan set helt ok med mig ikke at spise kød, men at jeg synes, at vegetarer ikke har humor…og hende hørte jeg så ikke fra igen. Og til alle jer, som lige er blevet ligeså forarget, så bekræfter det blot, at jeg har ret 🙂

Nå, tilbage til hummus…i går havde vi nogle venner på besøg, og menuen stod på nogle letter retter og herunder hummus serveret med agurk- & gulerodspinde og lidt brød. Jeg tror ikke, at jeg vil have sagt / skrevet det for et par år siden, men det smager ufattelig godt og frisk, og så er det super let at lave humus

- Reklame -

Ingredienser, til 8 personer. Du kan selvfølgelig lave mindre, men du kan fryse det ned i mindre portioner

  • 300 gr. tørrede kikærter eller 3 dåser drænet. jeg foretrækker de tørrede kikærter, men jeg har nu altid 1-2 dåser til at stå, når vi pludselig får lyst til hummus.
  • saften af 2 citroner
  • 1 dl olivenolie
  • 2 spsk. tahin (Hvis det er første gang, at du har hørt om det, så bruger du det ikke så meget. Det vil være lidt dumt, at købe et glas udelukkende til denne humus. Så bare spring det over. Tahin er ellers også ret lækkert i dressing til fx falafler…men den opskrift kommer en anden gang)
  • 1 spsk . spidskommen
  • 1 del creme fraiche. Det skal ikke i den officielle version af humus fra mellemøsten, men det gør humus’en dejligt cremet.
  • 2 fed hvidløg (skrællet)
  • 1 spsk salt

Tid ~ 1 time og 20 min, plus den tid kikærterne skal ligge i blød
Hvis du bruger kikærter på dåse, så kan du nøjes med 20 min. Da du slipper du for at koge kikærterne en time.

Fremgangsmåde


Hæld kikærterne i en stor skål og dæk dem med vand plus noget mere til. De skal stå i blød i mindst 10 timer. Jeg sætter min i blød om aftenen dagen før jeg skal bruge dem, så behøver jeg ikke tænke mere over det. Når ærterne har stået i blød længe nok, så skal de koges. Men du skal ikke koge dem i det samme vand, som de har stået i blød i. Så hæld det væk og skyld dem en ekstra gang, og kog dem så i en times tid. Jeg gør det typisk om morgenen, når jeg står op. Når de er færdige, lægger jeg dem tilbage i skålen og dækker dem med vand igen. Når jeg så skal bruge dem om aftenen, hælder jeg bare vandet fra.


Når ærterne er færdig kogte og kølet lidt af, så lægger du dem i en blender med resten af ingredienserne. Du kan evt. gemme nogle få kikærter til pynt. Og så giver du gas på blenderen. Jeg har en virkelig god blender, så min klarer det lyn hurtigt på et par minutter, men du skal blende indtil du har en dejlig cremet humus ud.


Fyld hummus’en i en serveringsskål og hæld lidt ekstra olivenolie over (mest fordi det ser pænt ud), og så kan du evt. pynte med koriander, mynte eller som jeg gjorde med skovsyre og nogle kikærter.

- Reklame -

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her