Smoothies

Den anden dag var jeg på en eller anden cafe og bad om en smoothie med grønkål og æble…nøj, det var godt. Så jeg gik i gang med at “reverse engineer” den; og det er faktisk ikke særlig svært. En smoothie laves ved at blende ingredienserne i modsætning til en saft, hvor væsken presses ud. Så i sagens natur skal du bruge en god blender, men hvis du har sådan en, så er det bare om at komme i gang.

Der findes mange forskellige slags smoothies, nedenstående er en basis opskrift på en grøn smoothie. Dvs. en smoothie, hvor hovedvægten er på grønne grønsager, som fx. spinat eller grønkål, og den derfor bliver grøn.

Ingredienser til 2 store glas

  • 1 moden advocado
  • 1 stor håndfuld friske spinatblade (du kan sikkert også bruge frossen spinat)
  • 1 æble
  • 1/2 citron
  • 1 dl. mælk eller vand
  • et par isterninger

Du kan nøjes med ovenstående, hvis du gerne vil have lidt variation i smagen og lidt mere juice / noget mere mættende, kan du evt. tilføje banan og / eller havregryn.

  • 1 banan 
  • 2 spsk. havegryn

Tid ~ 5 minutter
Det tager ikke lang tid at smide det hele ned i en blender

Udstyr
Du skal bruge en kraftig blender…jeg har sådan en fætter her.

Fremgangsmåde


Klargør grønsagerne. Halver avocadoen, tag stenen ud, og fjern så skrællen ved enten at bruge en ske til at skrabe kødet ud eller (som jeg plejer at gøre det) ved at fjerne skrællen med hænderne. Vask spinaten og skær citronkødet af skallen. Og fjern kernehuset fra æblet og skær det i nogle stykker. 


Læg alle grønsager / frugt ned i din blender, hæld mælken eller vandet ved (uden væske tager blenderen ikke rigtig fat), og smid til sidst nogle isterninger i. Min blender har en grøn smoothe funktion, hvis din ikke har det så kør det hele igennem ved maksimal hastighed i 2 gange 30 sekunder (når du lige pauser, så falder det hele lidt sammen og får et skub, så blenderen får fat i det hele.

 … hvis du synes, at den er for tyktflydende  så hæld lidt mere væske ved … hvis du synes, at der mangler en smag, ja, så tilføj “den” næste gang

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her