Selvom

det kræver en helt “ny maskine”,  så er det ikke uoverskueligt, at komme i gang med din nye juicer. Bare kom i gang…det at lave juice, er altså ikke kompliceret.

Jeg købte 2 bøger om emnet sammen med min juicer for at få inspiration … se min anmeldelse af bøgerne her. Men efter at have fulgt et par opskrifter, så konstaterede jeg, at det ikke er så kompliceret. Tag noget sødt, noget bitter, noget syrligt og lidt ”stærkt” … og så er der faktisk juice.

Når det så er sagt, så er en bog en god idé. Den giver nogle goder idéer til, hvad man kan juice; så jeg vil nok investere i en under alle omstændigheder. Men når du nu står med din nye ”juicer” og skal i gang, så kommer du langt  med forholdsvis lidt.

Min pointe er, at nedenstående basis opskrift ikke kan gå galt…med mindre du virkelig ikke kan lide æbler eller gulerødder. Hvis du kan, så smager det godt… og så er det et spørgsmål om at eksperimentere. Når du så har ”den perfekte juice”, så gå i gang med at juice “hvad du ellers har tilovers i køleksabet”, fx spinat eller selleri (altså stang, kan ikke forestille mig hvordan en ”juicet” knoldselleri smager) og smag dig frem…vi får tømt køleskabet for grønsager jævnligt på denne måde.

Ingredienser

  • Gulerødder
  • Æbler
  • Rødbede of stangselleri (begge dele kan undlades, men det passer fint til de øvrige ingredienser)
  • Økologisk citron eller lime
  • Ingefær

Tid ~ 15 minutter
På et kvarter kan du lave meget juice

Udstyr
Du skal bruge en juicer…se her.

Fremgangsmåde
Tag 4 dele gulerødder (eller 3 dele og 1 del rødbede), 2 dele æbler, 1/2 skrællet citron eller en hel økologisk lime, 2*2 centimeter ingefær og en stang selleri (kan undlades, jeg plejer kun at bruge det, når jeg har det ved hånden). Lad være med at køre alle gulerødder igennem først. Æbler kan – ikke mindst hvis de er bløde – have brug for et skub igennem juiceren, så skift mellem æbler og gulerødder.

Smag på det…ja, det smager godt. Men næste gang kan du så variere det, for at få et  – for dig – endnu bedre resultat. Er det ikke stærkt nok, tilføjer du mere ingefær (du kan selv regne ud, hvad du skal gøre, hvis det er for stærkt). Er det for sødt, så bruger du mindre æble. Er det for surt….rigtigt, mindre citron. Savner du smagen af ”noget andet” fx appelsin, så tilføjer du det.

 … smag dig frem … det kan ikke gå helt galt! 

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her