Koges…blomkål skal koges…det er vi vel alle opvokset med…ik? Men det skal min søn ikke. Det er ikke fordi, at kogt blomkål ikke også kan smage dejligt, men det behøver bare ikke være det, som man gør som udgangspunkt. Der findes mange andre måder, at tilberede blomkål på, som fx. at bage den i ovnen. Den har fortsat bid og en del sødme og er … efter min smag … langt bedre end den kogte vandede udgave. Det er smag og behag, men hvor tit har du lige siddet og spist kogt blomkål og tænkt…nøj det er godt? Jeg siger dig, det er sket med bagt blomkål og ikke kun for vegetarer. Og så er det bare så såre simpelt…nu skal du se:

Ingredienser, til en blomkål

  • En blomkål
  • En økologisk citron
  • Et fed hvidløg
  • Olivienolie
  • 25 stk. mandler (mere eller mindre kan også gøre det, men det var det, som jeg havde, og det var meget passende)

Tid ~ 1 time og 15 minutter

Det tager kun 15 minutter at forberede

Fremgangsmåde


Hak mandlerne groft, pil hvidløgsfedet og hak det fint og fjern bladene fra blomkålen.  Læg blomkålen i et ovnfast fad eller skål og fordel det fint hakkede hvidløg “på kålen”. Hæld nu rigelig med olienolie over hele blomkålen. Seriøs giv den gas, kålen skal have noget over det hele, og der må gerne være noget i bunden. Det bliver en lækker “sovs”. Riv nu citronskal over kålen og pres citronen ud over. Sidst men ikke mindst drysser to de hakkede mandler over kålen og krydrer med salt og pebber.

Klar til ovnen.


Bag nu blomkålen 60 minutter ved 200 grader. Du kan bare sætte den ind i den kolde ovn…men den skal have 60 minutter ved de 200 grader.

Og mere skal der ikke til

Vi spiste den, som tilbehør til nogle kulmule fileter. Men  server en bagt blomkål til “hvad du end vil servere den kogt til”

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Indtast din email her